19 Aralık 2008 Cuma

HTML'E GİRİŞ

HTML'E GİRİŞ
HTML Tag'leri
Daha öncede bahsettiğim gibi HTML tag browserınıza yazınızın yani text'iniz biçimlendiren bir dizi kod dur. HTML tag'ler < (küçüktür) ve > (büyüktür) işaretlerinin arasına konur.

HTML tag'leri geneldeingilizce kelimeler olduğu için bazı kelimelerin kısaltılması tag olarak kullanılmıştır. Mesela paragraf açmak için kullanılan

tag'i aslında ingilizce 'paragraph' kelimesinden gelir. Her dilin bir gramer yapısı olduğuna göre, HTML tag'lerininde bir anlamda gramer'i de tag'leri nasıl kullandığınızdır. Bunun içinde dikkat edeceğiniz ilk nokta html tag'lerinin doğru bir şekilde kapatılmasıdır. Her tag'i mesela kullandıktan sonra şeklinde bölü işaretini tag'den önce kullanarak kapatmak gerekiyor. Yani diğer bir örnek verecek olursak; eğer tag'ini kullandıysak aynı tag'i bitirince de ile kapatılmış olması gerekiyor. Yoksa web tarayıcınız web sayfasına yerleştireceğiniz yazınız ile ne yapacağını şaşırır. Tabi bazı istisna tag'ler var, mesela
gibi, bu tagler için kapatma tag'i kullanmanıza gerek yok.
Her web sayfasında mutlak olması gereken HTML tag'leri:
Her web sayfasında mutlaka bazı HTML tag'lerini kullanmanız gerekiyor ve aşağıda sıraladığım bu tag'ler html dosyanızın omurgasını oluşturuyor.

: bu tag browser'a HTML dosyasısnın başladığını haber verir.
: Web sayfasının içeriğinin dışında sayfa ile bilgilerin verildiği yerdir. Sitenizin ilerde arama motorlarında bulunmasına yardımcı olan meta tags olarak adlandırılan tag'lerde yine head'in dahili içindedir.
: Sştemizin adını bu tag'le belirtiyoruz ve tarayıcınızın sol üst köşesinde bunu görebiliriz.
: web tarayacısına web sayfamızdaki metnin başladığını haber verir. Browserınızda gördüğünüz herşey bu taglerin arasında yer alır.
tabi bu tagleri kullandıktan sonra taglerin kapatılması gerekiyor, daha önce söylediğim gibi. Diğer tag'lerle ilgili açıklamaları HTML Kılavuzu'nda bulabilirsiniz.

Web Tasarımı yaptırmak istiyorsanız buraya tıklayınız


Sizinde bir web siteniz olmasını istiyorsanız buraya tıklayın. Web tasarım konusunda bilgi almak için buraya tıklayın

Hiç yorum yok: