19 Aralık 2008 Cuma

Web sitemi yaptırırken nelere öncelik vermeliyiz?

Web sitemi yaptırırken nelere öncelik vermeliyiz?

Websitesi kavramı artık bir lüks değil gereklilik haline geldi.
Web tasarım yaptırırken düşünülmesi gereken " ürün odaklı bir çalışma mı yoksa kurumsal bir tanıtım mı " Eğer ürünümüzü ön plana çıkarmak onun reklamını yapmak istiyorsak daha minimal tasarımlar kullanmalıyız. ziyaretçiyi ürüne odaklama bu şekilde bir tasarım ile çok daha mantıklı olur.
Kurumsal firma sitelerinizin tasarımında ise sadece firma tanıtımınız değil ayrıca uzman olduğunuz sektörde bir takım faydalı bilgiler verirseniz hem arama motoru dostu olursunuz hem de sitenizi ziyareten eden sayısını arttırmış olursunuz. Müşteri portöfünüz siteniz sayesinde gelişirek artar.

Bir Web Sitesinde Nelere Dikkat Edilmeli?
Bir web sitesini hazırlarken bunu bir plan ve proje çerçevesinde gerçekleştirmelidir.
Bunlar genel olarak aşağıdaki kriterleri içeriyor:
Hedef kitle planlaması
Bir web sitesi hazırlarken hedef kitle düşünülerek ziyaretçilerin web sitesindeki ihtiyaçları, nasıl zaman geçirebileceği ve web sitesinin ziyaretçilere ne gibi katkılarda bulunabileceği planlanmalıdır. Tam olarak hedef kitle kimlerden oluşuyorsa buna göre bir tasarım ve içerik planı gerçekleştirilmelidir.

Dil seçimi
Dil seçimi bir web sitesinde projeye en uygun hangi web programlama dilinin tercih edileceğidir. Bu sayede projedeki her ihtiyaca çözüm, hız ve esneklik sağlanabilir.

Erişilebilirlik ve Kullanılabilirlik
Erişilebilirlik ve kullanılabilirlik bir web sitesinde olmazsa olmaz kriterlerdir. Bu kriterler web sitesinin alt sayfalara erişilebilirliği ve anlaşılabilirliğini oluşturur.

Güvenilirlik
Güvenilir bir web sitesi daha kaliteli içerik ve ziyaretçiye sahip sitedir. Bu kriterde internet kullanıcıları ile olacak iletişimde güven sağlayabilmek için erişilebilirlik, kullanılabilirlik ve görsellik gibi kriterlere dikkat edilmelidir.

Görsellik
Görsellik bir web sitesinin kendisini yansıtır. Bu kriterde güvenilirlik kurallarına dikkat etmek gerekir. Daha sade, güvenilir ve gözü yormayan projenin amacına uygun görsellikler tercih edilmelidir.

Yerleşim planı
Yerleşim planı ziyaretçilerin size olan güvenini arttırmak için önemlidir. Yanlış yerleşimler ziyaretçilerin sitenize bir daha gelmemesine neden olabilir. Bu kriterde içeriğin, menülerin, reklamların ve üyelik girişi gibi modüllerin tam olarak nerede olması gerektiği hesaplanır.

Hız
Hız en önemli kriterlerden biridir. Internet kullanıcılarının bir web sitesinde uzun süre kalması ve web sitesine tekrar geri dönmesi için sitenin hızlı ve stabil çalışması sağlamalıdır. Bunun için dil ve altyapı seçimi planlanmalıdır.

Altyapı seçimi
Altyapı seçimi bir web sitesinin dil seçimi ve hedef kitlesine göre hangi sunucuda barınacağıdır. Burada dikkat edilmesi gereken noktalar tahmini hedef kitle sayısı ve sitede tercih edilen web teknolojileridir.

Güncellenebilirlik
Bir web sitesinin ne kadar çok güncellenebilir olması ziyaretçi geri dönüşlerinin o kadar çok olması anlamına gelir. Kaliteli ziyaretçi çekebilme, ziyaretçilerin sürekliliği ve yerine göre arama motorlarındaki rekabet için önemli bir kriterdir.

Web Tasarımı yaptırmak istiyorsanız buraya tıklayınız


Sizinde bir web siteniz olmasını istiyorsanız buraya tıklayın. Web tasarım konusunda bilgi almak için buraya tıklayın

Hiç yorum yok: